top of page
Psikolog Oturumu

Daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz

 

Bireyle Psikolojik Danışma/Psikoterapi

Psikolojik danışma/psikoterapi, bireylerin kişisel gelişimlerinde yaşadıkları engellerle baş etmeleri ve kişisel kaynaklarını kullanarak optimum gelişme sağlamalarına yardım etme sürecidir (APA).

Yetişkinlerle online ve yüz yüze çalışmaya devam etmekteyim.

Yetişkinlerle çalışma alanlarımdan bazıları:

Depresyon

Aile içi iletişim sorunları

Evlilik öncesi danışmanlığı 

Evlilik sorunları

Ebeveyn danışmanlığı

Sosyal fobi

Sınav kaygısı

Stres

Öfke kontrolü

Özgül fobiler 

İletişim sorunları

Sınır koyma

Yas 

Uyum bozuklukları

Boşanma 

Duygu düzenleme 

İş ve Çalışan Problemleri

  Online Terapi

Psikolojik danışmanın bütün koşul ve uygulamalarıyla online olarak gerçekleştirilmesidir.

Mesafe farkı ve zaman sınırlamalarını esneten bir uygulama olduğu için son yıllarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Online terapinin verimi için danışan ve psikolojik danışmanın rahatsız edilmeyecekleri, üçüncü bir kişinin kendilerini duymayacakları bir ortamda gerçekleşmesi önemlidir. İnternet bağlantısının kopması, elektriklerin kesilmesi gibi durumlarda nasıl bir yol haritası izleneceği ilk oturumda danışan ve psikolojik danışman tarafından belirlenir.

  Çift Terapisi 

Çift ve Aile Terapisi, evli olan ya da olmayan çiftlerin karşılaştıkları sorunları ele alıp çözüme kavuşturmayı hedefleyen bir terapi modelidir. Bu terapide, çiftler arasında terapist tarafından yönlendirilen konuşmalara yer verilmektedir.

Çift ve aile terapisinin temel amacı, birlikte oluşturulan hedefler çerçevesinde yine birlikte çözümler geliştirmektir. 

  EMDR Terapi

-Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme-

Savaş stresi, taciz, doğal afetler veya çocukluk döneminde yaşanan üzücü olaylar gibi rahatsız edici yaşam deneyimlerinin neden olduğu duygusal sorunların yanı sıra, fobi, performans kaygısı, panik bozukluk, beden algısının bozukluğu, çocuklarda travma belirtileri, yas, kronik ağrı, taciz, tecavüz ve başka sorunların tedavisinde kullanılan psikolojik bir yöntemdir.

EMDR, psikodinamik, bilişsel, davranışsal ve danışan merkezli yaklaşımlar gibi çok iyi bilinen farklı yaklaşımların öğelerini bir araya getiren bir yöntemdir (Shapiro, 2001).

Grupla Psikolojik Danışma/Psikoterapi

 

Bireylerin yaşamlarından memnun olmadıkları yönleri incelemesine, sorunların kişilerarası ilişkilerle ilgisini anlamasına ve bunlarla yüzleşmesine yardımcı olma, yaşadıkları sorunlara çözüm yolları bulma ve bu çözüm yollarını uygulamalarına yardımcı olmayı amaçlar.*

6-10 kişinin genellikle haftada bir, bir araya gelerek grubun amacı doğrultusunda (aynı ya da farklı sorunları olan kişiler olabilir ve hangisinin geçerli olacağı grup başlamadan önce duyurulur) etkileşimde bulunmasıdır.  Grubun oturum sayısı, kaç kişiden oluşmasının planlandığı oluşturulacak grubun amacına göre belirlenir. Bir grup oturumunun süresi ortalama 90 dakikadır.

*Çakır, G. (2013). Grupla Psikolojik Danışma.

    Atölye Çalışmaları

Atölye çalışmalarında sanatın, farkındalığın ve bilginin harmanlanması ile kendini keşif yolculuğuna çıkarız.

Atölye çalışmaları tek bir oturumdan oluşabileceği gibi iki üç oturumluk süreçler halinde de olabilmekte. Atölye çalışmaları 4-8 kişinin katıldığı grup çalışmaları olarak devam eder. Atölye çalışmaları, bir terapi çalışması değil; kişisel farkındalığımızın arttığı alanlardır.

Hizmetler

Bireyle psikolojik danışma

Online psikolojik danışma

Grupla psikolojik danışma

Atölye çalışmaları

İletişim

 

0552 649 84 89

cokalgokce@gmail.com

00:00 / 02:30
bottom of page